Community Living Center

Maintaining the quality of life for our Veterans was the most important aspect of this project. It was our responsibility to assure that the Veterans were at the forefront of our design decision-making.

This project consisted of 6 LEED equivalent ground-up buildings.The Cottages (five 10 bed, 8,000 s.f. each) and the Community Center (5,500 s.f.) were designed as a Texas-style facility that felt like home, and the neighborhood design of the site incorporated a regional aesthetic. By utilizing a holistic design approach, it allowed us to design a fully integrated, site-responsive design. Integrated walkways that connect the cottages and protect the Veterans from the elements, security gates that border the site, solar angles, views, and creating a sense of place all are a result of that process. In Big Spring, we traveled to local quarries in order to match the existing masonry materials at the VA campus. We drew elements of the regional architecture into the project so they relate to the community as a whole.

 

 

 

Menu Title